вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Арматура для фундаменту: як правильно вибрати?Арматура для фундаменту: як правильно вибрати?

Арматура для фундаменту: як правильно вибрати?

Для надійності і довговічності будь-якого будинку необхідний фундамент, тому зведення фундаменту для будинку є найважливішим етапом. Будь-яка помилка може нашкодити або навіть зруйнувати вашу будівлю, наприклад, з’являться тріщини в стінах, почне сипатися штукатурка або відклеяться шпалери. Щоб уникнути таких неприємностей, необхідно правильно підібрати арматуру для каркасу фундаменту.

 

Призначення і класифікація

На фундамент будівлі діють різні види навантажень, внаслідок чого конструкція може деформуватися. Тому для зведення фундаменту використовують арматуру, це додає міцності споруді.

Арматура для фундаменту являє собою довгі сталеві стержні або стрежні зі склопластику круглої форми. Вироби допоможуть дому витримати різні навантаження і рівномірно розподіляти тиск будинку на грунт.

Сталеву арматуру розділяють на такі класи:

Вр – дротова арматура для з’єднання стержнів;
А – арматура для каркасів;
К – канатна арматура.

Крім цього, до букв додається цифра, яка визначає міцність виробу, чим цифра вище, тим арматура міцніше.

Вироби класу А1 і А2 ідентичні, це гладкий сталевий стержень, який використовують для невеликих навантажень, для каркаса фундаменту такі вироби використовувати не можна. А3 вважається універсальним класом, він з легкістю впорається з будь-яким будівельним завданням, але клас А4 краще впорається з питанням фундаменту. А5 і А6 не використовуються в будівництві будинків.

Також профіль арматури поділяють на кільцевий, серповидний і змішаний. У свою чергу кільцевий профіль забезпечить хороше зчеплення з бетонною конструкцією, а серповидний – стійкість. Арматуру також класифікують, виходячи з діаметра перетину, товстий металевий прут зможе витримати більше навантаження, ніж тонкий.

 

Як вибрати?

Даний вид металопрокату буває не тільки металевим, але і композитним. Сталева арматура більш затребувана, що пов’язано з її відмінними характеристиками міцності, крім чого, виріб має масу достоїнств:

  • не прогинається і не деформується, що надає конструкції стійкість і надійність;
  • можна зігнути, використовуючи спеціальний інструмент, чого не можна зробити з пластиковою арматурою;
  • доступна ціна;
  • стійка до будь-яких температур;
  • зручна в монтажі.

 

Вибір арматури для каркаса фундаменту необхідно робити, виходячи з типу грунту, на якому буде будуватися будинок, розміру конструкції і стін будинку, а також важливою деталлю при виборі такого виробу є якість. Варто купувати арматуру у виробників сертифікованої продукції, яка відповідає всім нормам, такою є продукція металобази КТ-Сталь, крім того, ціни на неї абсолютно доступні.

 

Зазвичай для зведення каркасу фундаменту використовують арматуру класів А3 і А4. Визначитися з діаметром основної арматури найскладніше, тут потрібно враховувати тип фундаменту майбутньої споруди і тип ґрунту. Для стрічкового фундаменту підійде арматура діаметра 10-16 мм, для каркаса, який буде зводитися на проблемному грунті, варто підбирати вироби більшого перетину. Також вибір товщини перетину залежить від габаритів будівлі, чим більше будинок, тим міцнішим повинен бути фундамент.

 

Фундамент – найважливіша частина будівлі, тому дуже важливо зробити правильний вибір його складових. Відповідна арматура забезпечує довговічність, надійність і стійкість вашого будинку.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
29 марта 2024 08:25






    Завжди найнижча цiна