вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Що вибрати металочерепицю або профнастил?Що вибрати металочерепицю або профнастил?

Що вибрати металочерепицю або профнастил?

Металочерепиця і профнастил зроблені зі сталевих профільних листів. У кожного з матеріалів термін служби понад 20 років. Вони пожежобезпечні, адже в основі метал. В іншому металочерепиця та профнастил відрізняються. І перша відмінність – в ціні. Зазвичай, вона і є вирішальним для вибору. Але потрібно враховувати й інші особливості цих матеріалів, щоб вибрати підходящий.

 

Профнастил і металочерепиця – особливості матеріалів

Для початку розберемося з характерними особливостями обох матеріалів. Так, основа профлиста – сталь товщиною 0,5-1,5 мм. Чим тонше ця сама основа, тим менших розмірів повинна бути конструкція для якої він використовується. Вага 1 м2 профільного листа коливається від 3,6 до 11 кг. Він має гофри різної форми:

  • хвилеподібною;
  • трапецієподібної;
  • прямокутної.

 

Для досягнення максимального корозійного захисту листи оцинковуються або покриваються алюцинком. Зверху наноситься полімерне покриття. Воно дає додатковий захист від корозії і розширює колірну гаму.

 

У профнастилу може бути поверхня:

  • глянцева,
  • матова,
  • металізована

КТ-сталь і наші фахівці як кращі постачальники можуть запропонувати матеріал:

  • стіновий,
  • покрівельний,
  • універсальний.

Він підходить для будь-яких елементів споруд. Металочерепиця проводиться зі сталі товщиною менше, ніж у профлиста. У неї вона коливається від 0,4 до 0,6 мм. Малюнок профілю також відрізняється, оскільки металочерепиця копіює натуральну керамічну черепицю. Звідси схожість їх перетину (профілю).

Металочерепиця більш різноманітна в плані полімерних покриттів. У неї їх декілька шарів – оцинковка, пасивуюча плівка з алюмінію, грунтовка і шар полімеру, закріплений лаком. На поверхні є різноманітні тиснення (великі, малі, різні за частотою). Металочерепиця може бути матовою, глянцевою, металізованої. Товщина у неї більше, ніж у профлиста. Вага становить 3,8 – 7 кг.

 

Основні властивості, специфіка монтажу та призначення

На довговічність профнастилу та металочерепиці впливає кілька чинників. Почати варто з того, що лежить на поверхні – з полімерного шару. Він продовжує термін служби на 10 років. Металочерепиця з шаром полімеру прослужить довше профлиста тільки оцинкованого. Якщо ж таке покриття є у обох матеріалів, то термін служби залежить від типу використовуваного полімеру.

Максимально довговічним вважається пластизольне покриття, поліуретанове – служить менше. Монтаж профнастилу простіше, ніж металочерепиці. Його легше підібрати під будь-який скат даху. Не потрібні вертикальні виміри, вирівнювання деталей простіше, гідроізоляція краще.

Довгими профлистами великі конструкції перекриваються швидше. Але поодинці це зробити не вдасться, листи габаритні і важкі. Металочерепицю можна укладати самостійно, але потрібно знати технологію. Обидва матеріали потребують додаткової шумоізоляції. Якщо захисний шар недостатній, буде чути шум дощу. У рішенні проблеми допомагає хороша теплоізоляція, при цьому використання дешевої мінеральної вати також допустимо.

Для даху зі скатами під кутом 12-14 градусів і плоскої покрівлі підійде профлист. У нього немає обмежень в цьому відношенні. Тоді як металочерепиця їх має. Профнастил актуальний, коли важлива надійність і витрати на покупку, а не зовнішній вигляд. Його відрізняє хороші показники жорсткості.

З профлиста виходить добротний дах для господарських будівель, як-то гаража або сараю. Якщо потрібен гарний зовнішній вигляд, можна витратити велику суму, підходить металочерепиця. Дах з неї зробить будинок помітним, презентабельним.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
19 апреля 2024 05:23






    Завжди найнижча цiна