вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Що краще сітка рабиця або зварна сітка?Що краще сітка рабиця або зварна сітка?

Що краще сітка рабиця або зварна сітка?

Якщо потрібно обгородити велику ділянку, часто задіюється металева сітка. Її вибирають для облаштування кордонів спортивних і виробничих майданчиків, підприємств, присадибних ділянок, фермерських угідь, парків. Зазвичай вибір стоїть між рабицей і зварною сіткою. У чому відмінності між ними і які плюси кожної розповімо далі. Відрізнити ж їх можна за спрощеним варіантом з’єднання прутів.

 

Сітка-рабиця – міцна, проста в монтажі, доступна

Рабица популярна завдяки простоті монтажу і можливості повторного застосування після зняття з опор. Виконується методом плетіння, форма осередку – ромб. Завдяки такому способу виробництва сітка виходить міцною і цей показник залежить тільки від міцності дроту на розрив. Товщина прутів в середньому 1,6-2 мм. Рабиця реалізується в рулонах. Зазвичай в одному – 30 м. Це дозволяє облаштовувати великі ділянки без задіяння спеціального обладнання.

КТ-сталь пропонує кілька варіантів рабиці:

  • неоцинкована – дешева, і щоб вона прослужила довше бажано фарбування;
  • оцинкована – дорожче за попередню, зате довговічніша зважаючи на стійкість до корозії;
  • пластифікована – оброблена пластиком, який захищає метал від псування.

Ціна такої рабиці найвища, але і термін служби тривалий.

Вибираючи таку сітку, потрібно дивитися на розмір осередку. Вони варіюються від 25 до 70 мм. Чим миниатюрніше осередки, тим міцніше сітка. Для садової ділянки підійде рабиця з осередками 40-60 мм. Для спортивної або дитячого майданчика оптимальна сітка з осередками до 40 мм, щоб вона могла вистояти перед ударами м’ячем. Взагалі рабиця здатна витримувати великі навантаження. У неї багато версій для вибору розмірностей.

 

Зварна сітка – для забору на десятиліття

Зварна сітка вважається не менш міцною. Це властивість пояснюється специфікою виробництва. Її часто застосовують при облаштуванні тенісних кортів і спортивних майданчиків. Зварна сітка відпускається у вигляді карт. Виготовляється зі сталевого дроту діаметром 3-5 мм. Розмір осередку – 100х150 мм (буває також менше і більше), самої карти – 2х2,5 м. Прути в місці перехрещення зварюються між собою, звідси і назва. Кожен фрагмент доповнюється ребрами жорсткості. Вони гарантують збереження початкової форми карти.

Зварна сітка виробляється двома способами:

Дріт попередньо оцинковується, але це покриття все одно частково витирається в місцях з’єднання. Згодом тут може утворитися іржа.
Прути спочатку зварюються, а потім оцинковуються. Цей спосіб виробництва більш досконалий. Виріб позбавлений слабких місць, а тому довше зберігається в первісному вигляді.

Дріт додатково покривається полімером. Сітка виходить міцною і стійкою до впливу ззовні.

Зварену сітку можна застосовувати для обгородження територій з будь-яким рельєфом. Якщо частину паркану приходить в непридатність, її можна замінити на нові карти. Він просто монтується. Єдине, зварна сітка дорожче ніж рабиця.

 

Рабица і зварна сітка – загальні плюси

Рабица і зварна сітка має кілька схожих переваг:

  • Простий монтаж і розбирання, які не потребують спеціальних навичок.
  • Невелика вага конструкції.
  • Доступна вартість в порівнянні з іншими для облаштування заборів матеріалами (шиферу, профнастилу).
  • Не перешкоджає проникненню світла, що важливо для присадибної ділянки, парку.
  • Варіативність розмірів сітки і осередків.

Як бачимо, зварна сітка і рабиця мають деякі відмінності, але в цілому вони дуже схожі. У виборі більш відповідного варіанту потрібно орієнтуватися на специфіку матеріалу і свої потреби.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
19 апреля 2024 09:21






    Завжди найнижча цiна