вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Як правильно встановити паркан із сітки-рабиці?Як правильно встановити паркан із сітки-рабиці?

Як правильно встановити паркан із сітки-рабиці?

Сітка-рабиця – найпростіший і зручний варіант огорожі вашої ділянки. Вона довговічна, проста в монтажі, а також володіє світлопропускною здатністю, що важливо, якщо поруч з огорожею насаджені рослини. Розберемо кілька способів установки сітки-рабиці.

Способи установки

Встановити огорожу з сітки-рабиці самостійно не складе ніяких труднощів, для цього вам знадобиться сітка, опори і дріт. Опорою можуть послужити як дерев’яні колоди, так і металеві труби. Спосіб установки залежить від призначення забору, особливостей ділянки і бюджету, який ви готові виділити для зведення такої огорожі.

Натяжна

Такий метод є найлегшим, для нього не потрібно величезних зусиль і витрат. Почати необхідно з видалення сміття і згладжування нерівностей, далі, на кутові кордону забору забивають кілочки, через які натягують канат. Наступний етап – позначення кілочками хвіртки і воріт, після чого позначаються місця розташування інших стовпів, які встановлюються з кроком 2-2,5 метра.

У місцях, де позначені кілочки, роблять ями глибиною від десяти до п’ятнадцяти метрів. Труби очищають і шліфують, приварюють до них металеві пластини для обпирання і гачки. Після всіх цих маніпуляцій опори опускають в пророблені для них отвори, їх виставляють по рівню і заливають бетон або засипають сумішшю грунту.

Для закріплення сітки на опорах ні в якому разі не розмотуйте рулон відразу, розташуйте його вертикально, розмотуйте рулон, поступово чіпляючи рабицю на гачки. Щоб уникнути провисань сітку необхідно туго натягувати, але це допоможе ненадовго, тому скористайтеся арматурним дротом або металевими прутами. Вироби варто протягнути по периметру паркану, відступивши від країв по кілька сантиметрів і приваривши їх до стовпів.

Секційний

Для такого виду установки рабиці необхідно зібрати каркас з куточків. Розмітка і монтаж стовпів нічим не відрізняються від натяжної технології, єдина різниця – не потрібно приварювати гачки. Для складання каркаса знадобляться заготовки, нарізані з металу, з них викладають прямокутник і зварюють між собою.

Далі, каркас заповнюють сіткою, для цього її розмотують на рівній поверхні і відрізають потрібну довжину. На ряди отворів, які знаходяться з краю, протягують металеві прути, з’єднувати між собою їх не потрібно.

Рабицю прикладають до готового каркасу і приварюють протягнуті прути по внутрішніх кутах каркаса. Аналогічні дії необхідно провести і з іншими секціями, після цього з’єднати їх, остаточний етап – фарбування.

Як вибрати?

При виборі сітки обов’язково звертайте увагу на краї кожного рулону, якщо краї викривлені, то купувати його не варто. Крайні отвори обов’язково повинні бути з загнутими “хвостами”, що важливо при натягуванні рабиці. Оцініть товщину дроту, рівність отворів і те, наскільки гладко вони лягають, наявність будь-якої деформації говорить про неякісні матеріалі. Щоб уникнути такого необхідно купувати матеріали у виробників, які пропонують сертифіковану продукцію і відповідає нормам. Такою є продукція металобази КТ-Сталь, крім високої якості, тут завжди доступні ціни на будь-який товар.

Щоб огорожа прослужила вам довго і надійно, її необхідно правильно встановити. Дотримуйтеся певних правил монтажу та вибирайте якісні матеріали, тоді сітка-рабиця буде радувати вас довгі роки.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
20 апреля 2024 10:57






    Завжди найнижча цiна