вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Як зробити паркан з профнастилу (профлиста) своїми рукамиЯк зробити паркан з профнастилу (профлиста) своїми руками

Як зробити паркан з профнастилу (профлиста) своїми руками

Одне з головних переваг паркану з профнастилу – легкість в установці. Маючи всі необхідні інструменти і матеріали, власник ділянки може спорудити конструкцію самостійно. Правильно проведена установка дозволить отримати паркан, який надійно захистить приватні володіння від несанкціонованого проникнення.

Матеріали та інструменти для будівництва

Для будівництва паркану знадобляться:

  • профлисти;
  • опорні стовпи: металеві труби з поперечним перерізом 4 х 4 см;
  • лаги: металеві труби поперечним перерізом 2 х 3 см;
  • лопата або бурова установка;
  • шліфувальна машина або наждачка;
  • саморізи з гумовим ущільнювачем, Х-кронштейни або зварювальний апарат;
  • пісок і цемент;
  • щебінь.

 

Бренд KT-Сталь пропонує декілька типів профнастилу, але для установки паркану підходить стіновий з тонколистого металу. Для нього характерна невелика висота і ширина хвиль. Рекомендується використовувати марки: С10, С20, С44, С21, С20, С10, С8 (число вказує на висоту листа). У деяких випадках використовується НС 18 (несуче-стіновий) Важливо знати, що марка З 20 досягає не 20 мм у висоту, а всього 18 мм.

Оскільки паркан виконує декоративну функцію, варто вибирати кольорові листи. Вони більш довговічні і естетично привабливішим ніж оцинковані.

 

 

Забор из профнастила профлиста

 

Порядок робіт по установці паркану з профнастилу

Перш ніж приступати до спорудження паркану треба визначити чіткий порядок виконання робіт.

Земляні роботи
Лінію монтажу паркану відзначають за допомогою кілочків і будівельного шнура. Визначаються точки де будуть розташовані опорні стовпи. Лунки під опори копають лопатою або використовують бурову установку. Їх діаметр на 6-8 см більше металевої труби, а глибина на 4-5 см більше розрахункової. На дно укладають пісок і щебінь, ретельно все ущільнюють.

Установка опорних стовпів
Частину труби яку будуть занурювати в землю ретельно очищають від іржі, знежирюють, наносять ґрунтовку по металу і мастику на бітумній основі. Після повного висихання покриття опора опускається в підготовлену лунку. Перевіряють і регулюють довжину наземної частини, підсипаючи щебінь або прибираючи його надлишки.

Стовп встановлюють по центру лунки, фіксують підпорами і за допомогою вертикального схилу визначають чи рівно він стоїть. Лунка заливається бетонною сумішшю: 1 частина цементу на 3 частини піску.

Бетон заливається в лунку. Туди ж можна додати трохи щебеню. Це зробить фундамент міцнішим і стійким. Повторно перевіряють вертикальність труби. При необхідності коригують її положення. Бетон застигає 6-8 днів.

Монтаж лаг
Для створення каркаса використовують лаги (горизонтальні напрямні). Їх приварюють або кріплять саморізами з гумовим наконечником з використанням Х-кронштейнів. Металева труба ріжеться на частини конкретної довжини. Для запобігання деформації металу при його нагріванні установка горизонтальних напрямних встик виконується з невеликим проміжком.

Перед зварюванням метал очищається шліфувальною машиною або наждачкою. Лаги кріпляться строго горизонтально на одному рівні. Готовий каркас покривають емаллю для захисту від корозії.

При створенні каркаса за допомогою кронштейнів, тримач до опори прикручується за допомогою саморізів.

Заповнення прольотів
Перший лист встановлюється на розрахунковій висоті і попередньо фіксується до лагу саморізом. Вирівнюється по горизонталі за допомогою рівня. Саморіз закручується на протилежному боці. Металопрофіль надійно фіксується до каркасу.

Важливо саморізи затягувати так, щоб їх гумова шайба щільно прилягала до металу. Наступні листи кріпляться аналогічним способом. По завершенню основних робіт верхню кромку забору рекомендується закрити планкою, яка виконує декоративну функцію і захищає листи від деформації.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
19 апреля 2024 12:53






    Завжди найнижча цiна