вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Основні помилки при укладанні металочерепиціОсновні помилки при укладанні металочерепиці

Основні помилки при укладанні металочерепиці

Улаштування покрівель – важка і дорога робота. Але, щоб вона прослужила довго, не протікала, не мала вм’ятин і подряпин, а також захищала ваше житло від зовнішніх чинників, необхідно дотримуватися правил укладання металочерепиці.

 

Поширені помилки при монтажі металочерепиці

Такий покрівельний матеріал досить міцний, довговічний і простий в монтажі. Покрівля прослужить дуже довго, якщо дотримуватися деяких вимог, а також уникати помилок при укладанні металочерепиці, які, в свою чергу, можуть призвести до зниження терміну експлуатації матеріалу.

Економити на матеріалі не можна. Наднизька ціна ніколи не говорить про хорошу якість матеріалу, зовні це може бути важко помітити, але при монтажі ви відчуєте різницю. Купуйте покрівельний матеріал тільки у виробників, продукція яких є сертифікованою і відповідає всім нормам. Такими є вироби металобази КТ-Сталь, до того ж, ціни тут найдоступніші.
Використання невідповідних саморізів призводить до протікання, корозії, втрати герметичності і інших неприємностей. Для укладання металочерепиці застосовують тільки спеціальні оцинковані саморізи, які необхідно вкручувати під прямим кутом.
Ні в якому разі не використовуйте болгарку для різання листів. Місце різу перегрівається, в зв’язку з чим псується полімерне покриття. Далі, на цьому місці утворюється корозія, яка розвивається по всьому листу і позбавляє вашу покрівлю естетичності і герметичності.
Монтаж обрешітки зі збільшеним кроком може привести до прогинання листів або зробить покрівлю “зморшкуватою”. Металочерепицю доведеться укладати заново, адже це не тільки позбавить дах привабливості, але і зруйнує всю конструкцію.
Через відсутність контробрешетування повітря не може нормально циркулювати під покрівлею. Під матеріалом накопичується волога, яка робить негативний вплив на утеплювач, утворюється пліснява та гниль.

 

Не варто забувати, що для нормального функціонування вашої покрівлі необхідно дотримуватися основних правил зберігання та транспортування матеріалу, а також акуратно його використовувати. Якщо нехтувати такими правилами, то вам не уникнути появи різних дефектів на металочерепиці.

 

Особливості установки

Такий покрівельний матеріал досить популярний, адже він має цілий ряд переваг:

  • естетичність;
  • великий вибір кольорів і форм листів;
  • довгий термін експлуатації;
  • доступна вартість;
  • простота монтажу;
  • стійкість до температурних впливів;
  • екологічність і т. д.

 

Недоліків у матеріалу не так вже й багато. Він має низьку шумоізоляцією, жорсткість листів і відсутністю пластичності. Для даху металочерепиця є ідеальним варіантом, незважаючи на незначні недоліки.

Перед тим як укладати металочерепицю, потрібно розрахувати всі матеріали, які вам знадобляться, ретельно вивчити технологію укладання покрівельного матеріалу і підготувати якісну обрешітку. Будьте уважні і дотримуйтесь правил монтажу, адже найменша помилка може призвести до руйнування всієї конструкції покрівлі.

 

Для вантаження і вивантаження металочерепиці, якщо здійснювати її вручну, вам буде потрібна допомога кількох людей. Гідроізоляційний матеріал необхідно кріпити до несучої частини даху, а для теплоізоляції найчастіше використовують мінеральну вату, яка також забезпечує і звукоізоляцію. Підставою зазвичай служать дерев’яні дошки, вони кріпляться за кроком, який підбирається, виходячи з типу профлиста. В установці деталей і укладанні листів немає нічого складного, уникайте частих помилок, і дах буде радувати вас довгі роки.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
28 марта 2024 11:26






    Завжди найнижча цiна