вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Що таке профнастил оцинкований? Де він застосовується?Що таке профнастил оцинкований? Де він застосовується?

Що таке профнастил оцинкований? Де він застосовується?

Оцинкований профнастил – це вид чорного листового металопрокату. Виготовляється зі сталі, на яку спочатку наноситься захисний засіб, що містять цинк. Для основи використовується холоднокатана сталь листова і рулонна. Її товщина варіюється від 0,5 до 1,5 мм. Цинкування відбувається гарячим способом на спеціальних верстатах. Сталевий прокат обробляється на профелегібочних верстатах. Застосовується технологія холодного згинання листів для додання їм профілю потрібного розміру і кроку. Гарантійний термін оцинкованого профнастилу складає 5 років, час корисної експлуатації – більше 20 років.

 

Оцинкований профіль має ряд переваг:

  • Універсальність застосування.
  • Невелика вага – 1 м2 листа важить від 5 до 16 кг.
  • Доступна ціна та простий монтаж. Для кріплення є маса пристосувань і компонентів.
  • Можливість багаторазового застосування – зняли в одному місці, перенесли на інше.

Оцинкований профнастил добре піддається механічній обробці – свердлінню, різанню. Для кріплення не потрібні спеціальні знання та інструменти.

 

Особливості профнастилу

Оцинкований профнастил варіативний. Перша відмінність в формі гофри. Є хвилястий, трапецієподібний і П-подібний. Профлист з хвилястою гофрой схожий на звичайний шифер. Тому його називають металевим шифером. Задіюється при облаштуванні покрівлі та огорож. Оцинкований профнастил з хвилястою гофрой можна знайти досить рідко.

Профлист з трапецієподібним гофром має підвищену жорсткість. Підходить для споруд, які підпадають під вплив вітру, опадів.

Профнастил з П-подібною формою гофра задіюється при обшивці стін. Зустрічається він і в сендвіч-панелях, як зовнішній шар для захисту утеплювача від зовнішніх факторів.

Захисно-декоративний шар оцинкованого профлиста – цинк. Бувають вироби з подвійним антикорозійним захистом. На шар цинку наноситься ще одне покриття. Воно захищає від корозії і підвищує декоративні властивості листа. Таке покриття – це шар фарби або полімеру певного кольору. За основу взята палітра RAL, рідше можна зустріти інші таблиці. Іноді застосовується додаткове ламінування плівкою. Воно імітує структуру дерева, каменя або інших матеріалів.

 

Сфери застосування профлиста

Оцинкований профнастил, виготовлений КТ-сталь застосовується в 3-х основних сферах:

  • монтаж стін;
  • облаштування покрівлі;
  • установка несучих конструкцій.

Ще існує профлист для внутрішньої обробки з висотою ребра 2,5 мм. Його часто співвідносять зі стінових типом, що закономірно з огляду практики використання.

Покрівельний лист формує суцільний настил. Основне його призначення – гідроізоляція покрівлі від опадів. Профлист також бере на себе і розподіляє вітрове навантаження, тиск снігового покриву.

Він підходить для накриття даху промислового об’єкта зі значною площею. Покрівельний профнастил хороший для формування і заміни плит перекриття у каркасно-монолітних будівель.

Стіновий профіль призначений для стін і перегородок, рідше – огороджень (забору). Конструкції виходять суцільними. Лист приймає на себе вітрові навантаження і передає їх на інші компоненти споруди. Огорожа з профнастилу часто зустрічається на будівельних майданчиках. Але і в якості постійного огородження його теж можна задіяти, додатково декорувавши.

Несучий профнастил призначений для покриттів і перекриттів. Він сприймає будь-які навантаження ззовні. Тому і призначення у нього – розподіляти навантаження на каркас об’єкта. Актуально застосування для незнімної опалубки при заливці фундаментів і при будівництві гаражів, кіосків, навісів.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
25 апреля 2024 04:00






    Завжди найнижча цiна