вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only

Ферми з профільної труби

Ферми з профільної труби є відмінним рішенням для зведення навісів для машин, альтанок, гаражів, загорож з дахом для домашніх тварин або присадибних будівель. Такі конструкції не вимагають великих зусиль в монтажі, не обходяться дорого, а також є міцними і досить довговічними.

 

Види ферм

Ферма – це конструкція з прямолінійних елементів, яка з’єднується перемичками. Ферми можуть бути двухпоясними або трбохпоясними, також вони діляться на типи по контурах самих поясів:

  • Трикутні. Найпростіший вид, найчастіше застосовується для навісів або скатів даху, простір під покрівлею забезпечено світлом. Монтаж зробити дуже легко, але над зварюванням гострих кутів доведеться попітніти.
  • Полігональні. Цей вид ферм потрібен для побудови великих площ. Сконструювати його складніше, але він виділяється економією металу і підвищеною міцність.
    З паралельними поясами. Таку конструкцію звести дуже просто через малу кількість стиків, що пов’язано з повторюваними деталями цієї ферми.
  • Трапецеїдальні. Мають посилену фіксацією споруди, їх найчастіше застосовують для дахів, у яких головна властивість – надійність.

 

Ферми розрізняють також за типами грат:

  • трикутна;
  • перехресна;
  • ромбічна;
  • розкісна;
  • напіврозкісна;
  • хрестова;
  • шпренгельна.

 

Вибір матеріала

Перед зведенням будь-якої конструкції необхідно вибрати матеріал. Коли ви робите покупку профільної труби, обов’язково перевірте її на відсутність відколів, тріщин, різних нерівностей, нестиковок по шву або вм’ятин.

 

Не варто забувати вимагати у продавців документи, продукція повинна бути сертифікованою і відповідати нормам. Такий металопрокат можна придбати на металобазі КТ-Сталь, якщо не хочеться мати справу з неякісними матеріалами.

 

Зведення ферми 

Можна придбати вже готову конструкцію ферми, а можна звести її самостійно. Необхідно пам’ятати, що спорудження ферми своїми руками вимагає багато часу, наявність зварювального апарату, помічника і грошових коштів. Як звести ферму самостійно?

 

Для початку потрібно підготувати ферму, профільні труби можна зварити між собою прямо на землі, але краще подбати про свою зручність і продумати наявність опорних столиків. Далі – установка вертикальних опор, після чого поздовжні труби потрібно акуратно приварити до поздовжніх стійок. Ферми приварюються по поздовжніх трубах і виходить готовий каркас, який вимагає подальшого очищення і фарбування. Після всіх маніпуляцій потрібно обов’язково обробити ферму антикорозійним складом, потім, полімерною фарбою.

 

Якщо у вас є навички зварника, то з’єднувати профільні труби вам не складе ніяких труднощів, якщо ж таких навичок немає, то краще звернутися в цій справі до заводу, а провести монтаж самостійно. Перед складанням ферми необхідно нарізати заготовки, далі, зачистити і відшліфувати їх. Конструкцію варто зварювати з двох сторін, після чого шви потрібно зашліфувати.

 

Виготовлення невеликої ферми своїми руками не буде для вас складністю, але, якщо ви хочете звести великі конструкції, краще зверніться до професіоналів. Попросіть допомоги у близьких і спорудити альтанку або невеликий навіс, якщо вам необхідний ангар – своїми силами впоратися буде важко.

 

Головне в спорудженні ферми – правильно підібрані і розраховані матеріали, вміло складене креслення і акуратне зварювання профільних труб. Спирайтеся на перераховані вище рекомендації і забезпечте конструкції довгий і надійний термін служби.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
28 марта 2024 13:30






    Завжди найнижча цiна