вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Етапи виготовлення електрозварювальних труб великих діаметрівЕтапи виготовлення електрозварювальних труб великих діаметрів

Етапи виготовлення електрозварювальних труб великих діаметрів

Сталеві труби досить поширені на ринку металопрокату, вони незамінні в багатьох сферах, використовуються для спорудження теплиць, трубопроводів, різних металоконструкцій і деталей в техніці.

 

Класифікація

Труби виробляють із сталевих заготовок, вони можуть бути:

  • плоскі (листи згортають в трубу і зварюють);
  • об’ємні (з них роблять порожнисті гільзи).

Розрізняють декілька способів виробництва сталевих труб за допомогою електрозварювання.

 

Прямошовні

 

Вироби прості у виготовленні, формуються за допомогою штрипсів, зварюється прямий стик. Є великий асортимент розмірів труб, порівняно невелика вартість, а також велика кількість сфер застосування.

 

Спіральний шов

 

Застосовується та ж листова заготівля, розрізається на смуги, зварюється, і згортається по спіралі. Спосіб є найдоступнішим, він має найменші відходи виробництва, є жорстким і не утворює тріщин.

 

Труби також можуть відрізнятися за формою перетину: овальні, квадратні і прямокутні. Овальну форму використовують при виготовленні лавок, меблів, перил та огорож. Квадратні труби дуже поширені в сфері будівництва для спорудження різних каркасів, а також в машинобудуванні. З прямокутних труб найчастіше виробляють деталі розбірних конструкцій і рами для автомобілів, причепів або тракторів.

 

Виробництво

 

Існує кілька етапів виробництва труб:

  1. Перший етап – порізка листового металу. Дана дія відбувається за допомогою агрегату поздовжнього різання, він здатний розрізати метал рівної ширини з відмінною точністю.
  2. На етапі редагування смуги проходять через горизонтальні валки, що дозволяє усунути будь-які дефекти і шорсткості.
  3. За допомогою зварювання смуг можна отримати одну нескінченну заготовку, завдяки цьому способу з’єднання виходять міцні.
  4. Трубну заготовку формують, пропускаючи лист через горизонтальні і вертикальні валки.
  5. Далі, зварювання поздовжнього шва, яке відбувається за допомогою високочастотного зварювання, що дозволяє отримати досить міцне з’єднання.
  6. Етап зняття грата надає трубі більш естетичний вигляд.
  7. На етапі калібрування деталь набуває більш точні розміри, а також позбавляється від овальності. Здійснюється дана процедура на каліброваних валках.
  8. Операція профілювання проводиться тільки для профільних труб, вони пропускаються через спеціальні валки, які надають їм прямокутну форму.
  9. Далі, відбувається порізка матеріалу на відрізки певної довжини.
  10. Заключний етап – перевірка якості виробу.

 

Особливості

 

Електрозварні труби великих діаметрів застосовують в облаштуванні будівель, прокладанні комунікацій, машинобудуванні і різноманітних промислових галузях. Така велика область застосування пов’язана з хорошими якісними характеристиками матеріалів.

 

Труби захищені від зовнішніх впливів, вони не вимагають додаткового облаштування та ізоляції, а також такі види труб здатні витримати високий тиск.

 

Не забувайте перевіряти продукцію перед покупкою на наявність дефектів і пошкоджень, тоді тривалий термін експлуатації труб буде забезпечений. Купуйте якісний металопрокат у продавців з гарною репутацією, перевіряйте документи на продукцію. Металлобаза КТ-Сталь надає тільки сертифіковану продукцію, яка відповідає нормам, придбати тут можна якісний метал за порівняно низькою ціною.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
29 марта 2024 16:21






    Завжди найнижча цiна