вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Де застосовується металопрокат?Де застосовується металопрокат?

Де застосовується металопрокат?

Металопрокат – продукт з кольорового або чорного металу, оброблений на прокатному верстаті. На сьогоднішній день існує величезний асортимент таких виробів, вони використовуються в різних сферах діяльності людини.

Різноманітність продукції обумовлено застосуванням ряду унікальних способів обробки. Металопрокат використовують в наступних галузях:

  • будівельна;
  • дорожньо-транспортна;
  • харчова;
  • фармацевтична
  • промислова; ·
  • нафтогазова тощо

Найчастіше КТ-сталь надає свою продукцію для будівництва. Вона може бути застосована при зведенні готельно-ресторанних комплексів, торгово-розважальних центрів, освітніх закладів та ін.

Розглянемо найпопулярніші сфери застосування.

 

Машинобудування

Машинобудування, мабуть, головний споживач металу на планеті. Адже без нього навіть простий автомобіль – це звичайний дерев’яний візок. При створенні техніки будь-якого типу (комп’ютер, автомобіль, верстат і т.д.) часто використовується дріт. Він необхідна для створення електричних проводів. Відразу ясно, що без нього пристрій ніколи не стане робочим.

Крім того, листовий метал застосуємо при виконанні обшивки, корпусу, ріжучого елемента верстата.
Труба є сировиною при виготовленні в машині магістралі для рідини і газів (для ретельної мастила або охолодження механіки).
Металопрокат використовують при спорудженні несучих конструкцій:

Прокатні або штамповані деталі – частина будь-якого сучасного автомобіля, військової техніки, морських і повітряних кораблів.

 

Виробництво

Металопрокат особливо часто застосовується в побутовому виробництві:

Труба, куточок, призначені для збирання каркасів предметів меблів.
Сітка в фільтруючому елементі і т.д.

У харчовому виробництві часто використовуються спеціальні листи з алюмінію або нержавіючої сталі. Зокрема, для виготовлення побутового посуду, обшивки побутових приладів та ін.

У виробництві охоронних систем популярні колюча стрічка і дріт.

 

Будівництво

Сьогодні дуже складно знайти повністю дерев’яний будинок. Несучою конструкцією для будь-якого сучасного будинку є виріб з міцного металу:

  • швелери,
  • балки,
  • різні куточки.

Для максимального зміцнення споруд, зведених із залізобетону використовують сталеву арматуру.

Навіть для внутрішньої обробки можна застосувати металопрокат. Так, в вентиляційних системах присутній лист з металу і один з найпоширеніших його різновидів (фольга). Жоден об’єкт не може обійтися без водопостачання, газових і електрокомунікацій. А це знову-таки, металеві труби, електропроводка, дріт.

У будівництві застосовуються спеціальні шунти для захисту зведених будинків від зсуву грунту, розмиття об’єкта водою. Дуже часто на будівельних майданчиках потрібні цвяхи, болти. Та й сама територія огороджується металевих парканом.

 

Вентиляційні пристрої

Сучасні вентиляційні системи передбачають повітроводи з:

Металевих коробів. При їх монтажі використовуються оцинковані листи.
Трубопроводів.

Повітроводи часто мають обшивку, виконану з алюмінієвої фольги і армованого сталевого дроту. В вентиляції є листовий метал, схильний до спеціальної обробки. З нього зазвичай виконують лопатки вентилятора.

 

Дорожні роботи

Навіть в такому пристрою, як дорожній знак використовують металевий лист, що кріпиться до опори (сталева труба). Рейковий прокат підтримує існування будівництва залізничних, трамвайних ліній, метро.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
20 апреля 2024 07:53






    Завжди найнижча цiна