вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Паркан із профнастилу: які труби краще використовувати?Паркан із профнастилу: які труби краще використовувати?

Паркан із профнастилу: які труби краще використовувати?

Будь-якій ділянці необхідно огорожа, воно виконує декоративну функцію, захищає вашу ділянку від великих шкідників і розділяє площу. Основою будь-якої огорожі є каркас, який складається з труб і лагів, він необхідний для стійкості конструкції. Як же правильно вибрати труби для забору з профнастилу, щоб він прослужив вам довго і надійно?

 

Які труби використовувати?

Існують деякі параметри, спираючись на які необхідно вибирати труби для зведення каркасу огорожі. Діаметр перетину труби підбирають, виходячи з висоти профлиста, чим вище паркан, тим більше діаметр потрібен. Якщо висота огорожі становить два метри і вище, то діаметр повинен бути 60×60 або 80×80 міліметрів, для лагів можна купити труби діаметром 40×40 міліметрів.

Різні форми перетину труб однаково затребувані, проте для зведення паркану з профнастилу найчастіше використовують профільні. Труби такої форми найлегше зварювати, і вони створять більш міцну конструкцію для вашої огорожі.

 

Сталь, з якої виготовляють профільні труби, може бути оцинкованої або чорної. Краще вибирати оцинковану, адже вона вбереже виріб від корозії, а також за неї не потрібен постійний догляд. Чорна ж сталь коштує дешевше, але не володіє такими високими якісними характеристиками. Якість труб багато в чому залежить від виробників, тому варто купувати вироби у компаній, продукція яких сертифікована і відповідає нормам, такою є металобаза КТ-Сталь. Крім цього, продукція тут завжди за доступною ціною, що також важливо.

Товщина стінок повинна бути від півтора міліметрів для низьких і від трьох міліметрів для високих парканів. Щоб визначити довжину профілю, потрібно вирішити, яка частина труби буде закопана в землю і додати до цього висоту огорожі. Найчастіше закопується 30% профілю.

 

Як встановити?

Сталеві труби для забору з профнастилу використовують в зв’язку з їх високою міцністю, що дуже важливо для конструкції огорожі. Також вони невибагливі в догляді, легко і швидко встановлюються, мають довгий термін експлуатації і доступну ціну.

Для початку необхідно очистити ділянку і вирівняти поверхню, де буде встановлюватися паркан. Після цього роблять ескіз вузлів стикування, розмічають територію і переходять до установки.

 

Здійснюється монтаж стійок декількома методами:

стовпи забиваються в грунт на 30% їх довжини (цей спосіб підходить не для всіх видів грунтів);
викопується поглиблення, куди закладається стовп і засипається піском або гравієм;
труба наполовину бетонується в землю, наполовину засипається грунтом;
в поглиблення встановлюється опора і воно повністю заливається бетоном.

 

Для монтажу лаг також використовують різні методи монтажу. Їх можна прикріпити до стовпів за допомогою зварювання або саморізів. Після установки каркасу можна кріпити до нього сам профнастил, робити це необхідно спеціальними саморізами.

 

Розрахунок труб можна зробити, спираючись на вагу матеріалу, грунт і клімат місцевості, а також на висоту огорожі. Варто враховувати, що високий паркан говорить про більшу парусність, ніж низький, тому йому потрібні більш товсті труби і досить міцна конструкція. Для розрахунку стовпів візьміть довжину огорожі і розділіть її на відстань між опорами (зазвичай воно складає два – три метри).

Щоб паркан прослужив довго і надійно, варто дотримуватися правил його монтажу і правильно підбирати матеріали, спираючись на параметри, описані в даній статті.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
28 марта 2024 13:40






    Завжди найнижча цiна