вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Чому сітка рабиця так називається?Чому сітка рабиця так називається?

Чому сітка рабиця так називається?

Сітка рабиця сьогодні є одним з найбільш поширених матеріалів, використовуваних в зборах всіх видів для розмежування житлової власності, а також для позначення меж промислових або комерційних об’єктів.

Характерний ромбоподібний узор з оцинкованого або сталевого дроту зустрічається всюди. Але як з’явився цей великий винахід і як він став таким популярним? Ось деякі подробиці.

 

Сетка рабица

 

Історія винаходу сітки

Хоча ми і називаємо цю сітку в честь німецького винахідника Карла Рабиця, але така назва не має історичної достовірності. Вона прижилась тільки в Німеччині і в країнах СНД. Карлом дійсно була запатентована плетена сітка в 1878 році. Однак, її сучасний прототип – це армована штукатурна сітка.

Як і багато інших геніальних винаходыв, які ми використовуємо постійно, навіть не замислюючись про них, – звичайна сітка з ланок є продуктом промислової революції. Вона була створена в середині XIX століття у Великобританії Чарльзом Барнардом, який почав масове виробництво сітки рабиці на своєму власному заводі в Норвічі.

В основі технології лежали процеси, які використовуються для ткацтва тканини. Тільки лляна нитка була замінена сталевим дротом. Першою британською компанією, що виробляє сітку рабицю, виявилася Barnard, Bishop and Barnard. Її виробничі машини по конструкції були схожі на ті, які використовувалися для ткацтва тканини.

 

Продукт миттєво став кращим рішенням для всіх видів огорож Переваги сталевої сітки були очевидні:

  • доступність в ціні,
  • міцність,
  • довговічність,
  • гнучкість,
  • легкість,
  • проста в установці,
  • універсальність.

Сітка рабиця швидко стала кращим вибором, як для коротких, так і довгих ділянок.

 

сетка рабица

 

Причини популярності і особливості догляду

Паркани з ланок у формі ромба сьогодні є одними з найміцніших і гнучких виробів для огорож:

 

  • їх можна легко встановити на рівній або горбистій місцевості;
  • вони можуть витримувати найсуворіші погодні умови;
  • у них відносно низька вартість.

Компанія КТ-Сталь виробляє якісну сітку в рулонах. Зберігання надійно захищає матеріал від мінливих погодних умов, а при замовленні сітки рабиці великих обсягів Ви отримуєте партнерську знижку.

Огорожа з сітки рабиці виготовляється з оцинкованої сталевого дроту або дроту зі спеціальним покриттям, що має характерну ромбоподібну форму. Оброблена сталь є одним з найміцніших матеріалів що використовуться в будівництві. Тому ви можете розраховувати, що паркани з сітки прослужать не менше 20-35 років без проблем. Термін служби огорожі можна продовжити майже нескінченно при належній увазі і обслуговуванні.

Доглядати за таким парканом досить просто якщо паркан і ворота були встановлені правильно, а опорні стійки поміщені в досить глибокі ями. Все, що вам потрібно це:

 

1. Регулярне чищення.

2. Огляд на предмет ознак іржі і дірок, а також ремонт або заміна пошкоджених ділянок.

3. Важливо кожні пару років наносити новий шар захисного покриття або фарби. Без цього паркан може заіржавіти, що значно скоротить термін його служби.

 

«Прозорий» паркан, який не блокує сонячне світло, а відкритий стиль робить його ідеальним для вітряних і відкритих ділянок. Сітка рабиця – універсальний за своїм призначенням матеріал. Він часто використовується з метою забезпечення безпеки, в вольєрах для тварин, садах, спортивних майданчиках.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
20 апреля 2024 05:06






    Завжди найнижча цiна