вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Сучасні технології різання металуСучасні технології різання металу

Сучасні технології різання металу

В останній час у виробництві металу відбувся технологічний прогрес, що дозволив значно поліпшити точність різання металу. Аерокосмічна промисловість, сільське господарство, будівництво, контрактне виробництво, військові та оборонні підрядники, гірничодобувна промисловість і виробники оригінального устаткування – всі для завершення проектів покладаються на різку і виготовлення металу.

Доступно декілька методів прецизійного різання металу, кожен з яких має свої переваги, що робить вибір відповідного методу обов’язковим для виробництва якісного готового продукту.

 

Особливості різних методів різання

Ідеальною технології різання металу не існує. Завжди вибирайте ту технологію, яка найкраще відповідає вашим потребам. Розглянемо найбільш популярні з них:

 

Пробивной пресс

 

Штампування за допомогою гідравлічного пробивної преса
Для процесу потрібні:

  • штампувальний прес,
  • пробивний інструмент,
  • матриця в формі елемента, запас металевого листа.

За допомогою числового програмного керування (ЧПУ) металева деталь поміщається на конвеєр між пуансоном нагорі і матрицею внизу для виконання ріжучої дії.

Перфорований метал може залишати задирки по краях, які необхідно згладити під час вторинної чистової обробки, але в цілому рез виходить точним. Металеві листи, які зазвичай використовуються для штампування, розрізняються залежно від області застосування.

 

Лазерная резка металла

 

 

Лазерне різання з ЧПУ

Цей метод зарекомендував себе як один з найбільш ефективних і економічних варіантів прецизійного різання металу. По конструкції і застосуванню лазерне обладнання відрізняється від інших верстатів для різання, так як лазер не контактує з металом, що розрізає. Замість цього потужний промінь світла виконує дію за допомогою автоматизованої програми.

Лазерне різання дуже ефективне, відрізняється високою точністю з жорсткими допусками і використовується для більш широкого діапазону товщин матеріалу в залежності від вимог і характеристик профілю. Сфокусований промінь може різати метал винятковою хитромудрої форми.

Він відмінно підходить для різання різних марок сталі (наприклад, вуглецевої і нержавіючої). З іншого боку, світловідбиваючі або теплопровідні метали (алюміній, деякі сорти нержавіючої сталі), вимагають певних модифікацій.

 

Плазменная резка металла

 

Плазмова різка

Ця технологія дозволяє різати тонкі і товсті листи металу. Процес досягається за рахунок локального прискореного струменя гарячої плазми з повітрям або допоміжним газом. Це гарантує чисте, рівне різання без деформації.

Плазмова різка забезпечує:

  • більш високу швидкість виробництва,
  • низькі витрати,
  • точне різання в широкому діапазоні додатків.

Плазма має дуже хорошу швидкість, але не така точна, як лазер або гідроабразив. КТ-Сталь має обладнання, співробітників і досвід, щоб швидко перетворити ваші проекти в якісний готовий продукт.

Основні напрямки розвитку різання металу

Нові технології різання металу ефективно адаптувалися до самих різних секторах. Особливий розвиток отримало тривимірне різання. Для нього характерні такі переваги:

1. Продуктивність: в основному потрібне в автомобілебудуванні, промислових транспортних засобах, мотоциклах і машинобудуванні.
2. Точність і якість: особливо для аерокосмічної, оборонної та висококласної техніки.
3. Гнучкість і простота використання: для підрядних робіт.

У таких секторах, як меблі, 3D-різання дає можливість створювати ще більш складні 3D-форми. Листи зі штампуванням або глибокою витяжкою широко використовуються для виготовлення компонентів електричних систем, систем кондиціонування повітря і нафтогазових систем.

Оптимізація і автономне програмне керування – це те, до чого прагне галузь. Все важче знайти операторів-експертів, коли геометрія деталей особливо складна, тому з’являється необхідність, щоб якість готової продукції не залежала від досвіду і навичок оператора.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
29 марта 2024 01:36






    Завжди найнижча цiна