вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Теплиця з профільної труби своїми рукамиТеплиця з профільної труби своїми руками

Теплиця з профільної труби своїми руками

Мати на своїй ділянці теплицю досить корисно і вигідно. Це дозволяє вирощувати розсаду в будь-який час року і є свіжі овочі або фрукти, а не консервовані. На земельних ділянках можна зустріти найрізноманітніші теплиці: від маленької до великої. Щоб мати теплицю на ділянці, зовсім не обов’язково прикладати до цього величезні зусилля і кошти, адже таку конструкцію можна спорудити своїми руками з профільної труби.

 

Види

З такого матеріалу, як профільна труба, можна спорудити різні за будовою теплиці. Побудувати їх досить просто, до того ж, труби є надійним матеріалом для даної конструкції. Розберемо деякі види теплиць.

 

Арочні

Арочна конструкція теплиці досить приваблива і зручна в застосуванні, вона більш стійка до вітру, має легку вагу і вимагає мінімальних витрат матеріалу, а також її легко зібрати самостійно. Нижні частини каркасу розташовуються вертикально, а верхні вигинаються в дугу, далі, елементи з’єднуються між собою. Головна перевага таких теплиць – світлопропускна здатність, що дозволяє вирощувати рослини, які люблять світло.

Пірамідальні

Така конструкція виглядає оригінально і незвично, займає невелику площу, що дозволяє встановлювати теплицю на самих маленьких ділянках. Стінки конструкції трикутної форми, вони нахилені всередину і сходяться в єдиній точці. Даний варіант є найбільш стійким, він захищає розсаду від перегріву під час полуденних сонячних променів. Ранкові та вечірні сонячні промені спокійно проникають всередину і збагачують рослини необхідними речовинами.

Стрілчасті

Варіант схожий на арочний, але відмінність у тому, що арка витягнута і загострена на кінці. Дані види конструкцій стійкі до деформацій, а також вони можуть легко протистояти снігу, адже він на них не скупчується, а швидко скочується вниз.

Подвійні

Даний вид теплиць дуже поширений, головне складова такого каркаса – жорстка основа, для якої потрібне досить надійне кріплення. Подвійні теплиці найчастіше встановлюють для довготривалого використання, звести їх самостійно не складе особливих труднощів.

 

Особливості та етапи побудови

Для початку необхідно зробити розмітку обраної для теплиці місцевості, для цього скористайтеся кілочками і мотузкою, далі, зведіть стовпчастий або стрічковий фундамент. Наступний етап – надати трубам дугову форму, самостійно це можна зробити за допомогою пружини.

Установка дуг відбувається різними методами, в залежності від кріплення, бажано використовувати болти, тоді ваша конструкція буде розбірною. Каркас теплиці встановлюють на фундамент і переходять до етапу обшивки, яка може проводитися такими матеріалами:

Полікарбонат;
Скло;
Поліетиленова плівка;
Нетканий матеріал.

 

Використання профільної труби для зведення теплиць досить поширене явище, це пов’язано з величезною кількістю переваг таких труб. Якісні вироби здатні витримати різні навантаження, вони мають гарну світлопропускну здатність, є довговічними та мобільними. Варто купувати металопрокат у виробника, продукція якого сертифікована і відповідає нормам, такими є вироби металобази КТ-Сталь. Весь металопрокат тут відмінної якості і, що важливо, за доступними цінами.

Спорудивши теплицю своїми руками, ви зможете насолоджуватися улюбленими овочами не тільки влітку, а й в інші пори року. Радуйте себе і близьких смачними і екологічно-чистими плодами.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
28 марта 2024 22:28






    Завжди найнижча цiна