вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Труба сталева безшовна: як виробляють і де застосовують?Труба сталева безшовна: як виробляють і де застосовують?

Труба сталева безшовна: як виробляють і де застосовують?

Серед різних видів труб безшовні є найміцнішими, надійними і стійкими до зовнішніх чинників. Такі хороші характеристики цього виду трубного прокату пов’язані з відсутністю швів і з’єднань, а також виробляються на окремому обладнанні.

 

Особливості виробництва

Існує кілька способів прокатки металу: гаряча і холодна. У будь-якому випадку така труба виробляється з цільного металевого сплаву і відмінно піддається клепання, різанню і зварюванню.

 

Гарячекатані

Спочатку проводиться заготівля, яка має циліндричну форму, пізніше її нагрівають до високої температури. На верстаті виготовляють порожнисту циліндричну заготовку, яка за допомогою вальцювання стає правильної форми і розміру. Наступним етапом є занурення в воду, це дає можливість деталі охолонути, далі, калібрування і нарізка матеріалу. Найчастіше такі труби покривають шаром цинку, це забезпечить стійкість до корозії.

 

Холоднокатані

Ця технологія прокатки металу мало чим відрізняється від попередньої. Хімічне очищення сталі – важливий етап в даному виді виробництва труб, який відбувається за допомогою кислот, далі, метал нейтралізують, очищають і в кінцевому підсумку сушать. Круглий перетин також формується гарячекатаний способом, після чого відразу ж охолоджується. Останній етап – калібрування, який обов’язково проводиться по холодній технології.

Холоднодеформовані безшовні труби виділяються своєю міцністю, можливістю створення тонких стінок і маленькою вагою.

 

Сфера використання

Величезна кількість переваг даних виробів дозволяє використовувати їх в абсолютно різних сферах. Безшовні труби стійкі до будь-яких температур і деформації, також вони жорсткі, міцні, герметичні і екологічно безпечні. Завдяки всім цим факторам вироби застосовуються в таких галузях:

  • енергетика;
  • суднобудування;
  • автомобілебудування;
  • авіаційна галузь;
  • ракетно-космічна галузь;
  • газо- і водопроводи;
  • хімічна промисловість;
  • нафтовидобувна промисловість;
  • тракторобудування;
  • харчова промисловість;
  • будівництво.

 

Ці сталеві труби можна застосовувати для складних опорних конструкцій, огорож, дизайну будівель і створення архітектурних творінь, а також для облаштування свердловин і водостоків. Нерідко дані вироби спостерігаються в конструкціях велосипедів або мотоциклів, у виробництві зброї, виготовленні металевих меблів. Безшовна труба часто застосовується і в господарських цілях, наприклад, для підв’язки розсади або переробки сільськогосподарської продукції.

 

Затребуваним робить матеріал не тільки величезна сфера його застосування, але і його якість, ніж можуть похвалитися далеко не всі металобази. При покупці матеріалу обов’язково звертайте увагу на наявність дефектів, а також перевіряйте, щоб продукція компанії відповідала нормам і була сертифікованою, якими і є вироби металобази КТ-Сталь. Ціна металопрокату тут доступна і відповідає високій якості матеріалу.

Перед продажем вироби проходять кілька перевірок на витривалість, тому їх механічні характеристики настільки високі, це дозволяють використовувати матеріал в найрізноманітніших сферах. Очевидно виробництво безшовних труб коштує дорожче, ніж зварних, що пов’язано з характеристиками труб. Область застосування безпосередньо залежить від технології виробництва, параметрів матеріалу, виду покриття або його відсутності.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
29 марта 2024 13:00






    Завжди найнижча цiна