вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Як зігнути лист металу без листогибу?Як зігнути лист металу без листогибу?

Як зігнути лист металу без листогибу?

Під час роботи з металевими листами іноді виникає необхідність зігнути його за розмірами. Надати потрібну форму металевого листа можна навіть без листогибу, існують способи згинання листа в домашніх умовах.

Способи згинання металу

Перший спосіб включає в себе використання металевих лещат і киянки. Заготівлю необхідно розташувати в лещата, залишити частину, яку потрібно зігнути, далі, зробити це за допомогою ударів молотка. Даний метод не гарантує відмінної точності гнучкі.

Наступний спосіб передбачає застосування автомобільного домкрата, такий спосіб гнучкі є більш якісним. Для здійснення даного методу необхідно розташувати металевий лист на висувну штангу, далі, уперти в штирі. Штанга почне вигинати ваш лист, надаючи йому потрібну форму, так і відбувається згинання металу.

Для наступного способу знадобиться труба і кілька помічників. Від заготівлі відрізається потрібний шматок, з урахуванням кількох сантиметрів швів, до заготівлі перпендикулярно приварюються труби. Мають заготовку на самому крайньому місці необхідного листа, після чого на неї намотується потрібний лист і підбиваються краї.

Наступний спосіб передбачає використання болгарки і вимірювальних приладів. Розмітьте лінії згину на потрібному аркуші, щоб його було легко зігнути, проріжте тонким диском болгарки невеликі поглиблення. Пройдіться по тих же місцях диском болгарки товстіший, це дозволить збільшити пропив. Розмістіть лист на двох паралельно поставлених профілях і повільно згинайте його, використовуючи молоток. Непотрібні краю можна обрізати болгаркою, і ваша металева заготовка готова до використання.

Особливості згинання металу

Згинати металевий лист своїми руками ви зможете тільки за умови, що його товщина буде невеликою, у всіх інших випадках знадобиться верстат або листогиб. Згинання листової сталі завжди дуже зручна, вона має цілий ряд переваг:

  • цей метод допомагає виготовити більш якісні і надійні вироби, що пов’язано з відсутністю швів. Місця згину є герметичними, такий виріб повністю стійкий до механічних впливів;
  • витрачається менше коштів, ніж при зварюванні матеріалів;
  • можна виконати за невеликий проміжок часу;
  • виготовляються безшовні, а також акуратні деталі.

Для отримання якісного виробу краще використовувати згинання металу. Його можна класифікувати по:

  • виду профілю;
  • методу деформації;
  • кількості переходів;
  • технології згинання.

Металевий лист може деформуватися до своєї межі, на це впливає як товщина металу, так і його якість.

Щоб забезпечити надійність виробу, металопрокат повинен бути високої якості, для цього перевіряйте сертифікат виробника, а також продукція повинна відповідати державним нормам. Видимих ​​дефектів на несертифікованих виробах можна і не помітити, але не відчути цього при першому ж використанні матеріалу неможливо. Металлобаза КТ-Сталь пропонує тільки високоякісний металопрокат за доступними цінами.

Надавати необхідну форму металопрокату можна за допомогою його гнучкі, це допоможе уникнути небажаних наслідків зварювання, а також збільшить міцність і надійність вашої деталі. Виконуючи таку процедуру, врахуйте всі особливості матеріалу, виберіть найбезпечніший спосіб згинання для металевого листа, щоб уникнути утворення небажаних тріщин або відколів.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
19 марта 2024 09:00






    Завжди найнижча цiна