вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Металева балка двотаврова в будівництвіМеталева балка двотаврова в будівництві

Металева балка двотаврова в будівництві

Для будь-якого проекту будівництва металоконструкцій, мабуть, немає більш стабільної, довговічної і надійної сталевої балки, ніж двотаврова. Її широко використовують в будівельній галузі, тому важливо розуміти цей продукт, якщо ви працюєте в цій сфері.

 

Так як для комерційного і промислового будівництва з металоконструкцій має сенс вибирати тільки ті матеріали і вироби, які гарантують структурну стабільність і довговічні результати, а також забезпечують найбільш стійкі основи та опори – то цей тип будівельного матеріалу вже багато років залишається поза конкуренцією.

 

Незважаючи на явні інновації, в порівнянні з попередніми балками, багато з яких мали форму літери Z, двотавровій балці знадобилося кілька десятиліть, щоб по-справжньому завоювати популярність.

 

Перша в світі сталева будівля Ренда Макнеллі 1889 року, дала двотавру ідеальну можливість, щоб продемонструвати свою міцність. Але англійський інженер Генрі Грей удосконалив її. Ранні, вони могли утримувати тільки близько двадцяти поверхів, але Грей розробив новий метод прокатки, який дозволив йому контролювати розподіл сталі всередині балки.

Знижуючи внутрішнє напруження, нові методи розподілу дозволили зміцнити балки і виготовити їх у великих розмірах. Першою будівлею, в якій використовувався метод Грея, був завод з виробництва двотаврових балок. Він успішно стоїть і до сих пір.

 

Двутавровая балка

 

 

Використання двотаврових балок

 

Двотаврові балки в сталевих конструкціях дають масу переваг при будівництві завдяки:

 

  • Різноманітності розмірів: вони доступні в широкому діапазоні ваги, довжини, а також мають різну глибину перетину, ширину фланця і товщину стінки для різних цілей.
  • Можливості вторинної переробки і рентабельності: сталеві вироби можна багаторазово переробляти. Їх міність не знижується протягом використання. Переробка конструкційної сталі також може допомогти знизити витрати, заощадити на виробничих витратах, матеріалах і часі.
  • Рівномірному розподілу ваги і високих навантажень: особливості конструкції дозволяють витримувати рівномірні навантаження по довжині балки, при цьому максимальний прогин доводиться на центр балки, що знижує навантаження на перегородку.
  • Для невеликих приватних або сільськогосподарських будівель плюсом стане довговічність експлуатації в більш екстремальних умовах навколишнього середовища, а також з такими проблемами, як терміти або вплив домашньої худоби.

 

Сталеві двутаври витримують величезні навантаження на конструкції. Міцність стали в такій формі знижує потребу в численних інших опорних конструкціях. Це економить час при будівництві.

 

Форма і структура двотаврових балок

 

Універсальні сталеві балки складаються з двох горизонтальних пластин, інакше званих фланцями. Вони з’єднані вертикальним елементом, відомим як перегородка. Особливістю двутавров є схожість з буквою «Н» завдяки поперечномум перетину. Виготовляються з:

 

  • конструкційної сталі,
  • алюмінію,
  • низьковуглецевої сталі.

При замовленні у постачальників металоконструкцій покупці повинні вказувати розміри сталевих балок в залежності від вимог їх будівництва. Для розрахунку зручно користуватися онлайн-калькуляторами. Креслення конструкцій колон створюються за допомогою програми MBS (Metal Building Software).

 

Зверніться в KT-Сталь, якщо ви шукаєте надійну компанію з виробництва металоконструкцій, що володіє величезним досвідом і знаннями. Наявність сертифікатів на всі продукти та висока якість виготовлення (згідно ДСТУ 8768 / ГОСТ 8239) – головні критерії, за які нас обирають клієнти не один рік. Ми надійні виробники і постачальники металоконструкцій, які завжди раді допомогти вам на кожному етапі вашого проекту.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
29 марта 2024 00:21






    Завжди найнижча цiна