вул. Гарматна 5
Продаж металопрокату по всій Україні
Телефонуйте нам: +38 (067) 626 49 19
+38 (044) 390 13 53
Режим роботи: Пн - Пт: 8:00 - 17:00 Сб:  8:00 - 16:00
Київ
xВаше місто Київ?
Так Інше місто
вул. Гарматна 5
Generic filters
Exact matches only
Металобаза Новини Де застосовується плазмова різка металу?Де застосовується плазмова різка металу?

Де застосовується плазмова різка металу?

Плазмова різка металу здійснюється спеціальними апаратами. Вони генерують стислу плазмову дугу з високою температурою з подальшою ліквідацією розплаву тім же плазмовим струменем. Застосовується в різних сферах, так як виявляється універсальною технологією. Вона справляється з заготовками різної товщини, з різних сплавів. Їй піддаються:

  • сталь, в тому числі і нержавіюча,
  • чавун,
  • бронза,
  • латунь,
  • титан,
  • мідь,
  • алюміній і його сплави.

 

Різка досить проста в застосуванні, може проводитися спеціальними верстатами і вручну. Тому актуальна для великих металообробних підприємств, будівельних майданчиків і невеликих майстерень. Її варто задіяти при виконанні робіт великого об’єму.

 

Плазмова різка труб, листових заготовок, отворів

Дана технологія використовується в установках для нарізки труб. Вони відрізняються точністю, доповнюються корисними опціями як-то підготовка поверхні, зняття фаски, зачистка швів, оброблення кромок. Установки оснащуються спеціальними приводами для точного пересування по трубі.

Друга по затребуваності сфера застосування плазмової різки – обробка тонких металевих листів. З цією метою створені навіть ручні апарати, досить компактні, легкі і економічні в споживанні енергії. Але потрібно враховувати товщину листа: чим він тонше, тим вище теплопровідність.

Не менш затребувана фігурна плазмова різка металу. Проводиться вона за допомогою верстатів з підключеним програмним забезпеченням. Налаштовуючи його в потрібний режим, можна отримувати плоскі деталі з малюнком будь-якої складності. Нарізування складних фігур можливо для листів товщиною до 100 мм. Причому результат буде якісним не дивлячись на наявність фарби, іржі, оцинковки і бруду. Це пояснюється тим, що відбувається місцевий нагрів заготовки до 30 тисяч градусів. Мало який матеріал витримує таку температуру.

Специфічний напрямок – плазмова різка чавуну. Ця технологія є основною для його обробки. Вона застосовується у важкій промисловості. Плазмове різання задіють, коли потрібно розчистити територію від нагромадженого брухту чавуну. Їй добре піддається сталь різної товщини. Верстати плазмового різання практично не утворюють грот в місці розрізів. Це цінно, якщо для виробництва важлива якість.

 

Переваги

Різка сталі володіє цілим списком переваг:

  • безпеку;
  • висока швидкість (для зовсім невеликих і середніх товщин заготовок);
  • виготовлення деталей будь-якої форми і складності;
  • точність і високу якість розрізів, яке не вимагає додаткової обробки.

Технологія дозволяє нарізати листи з заданими параметрами, а також штрипс – вузькі смужки при поздовжньому перерізі.

На металообробних заводах є необхідність в нарізанні отворів. З цим завданням справляються верстати плазмового різання, розроблені в останні кілька років. Це новаторські розробки. Результат їхньої роботи досить якісний, він не гірше, ніж після опрацювання іншими способами.

Чи не металом єдиним – плазмова різка залізобетону і бетону

Крім обробки металу різання можна задіяти для бетону, натурального і штучного каменю та інших твердих матеріалів. Правда буде дещо інша технологія – плазмовий струмінь. Нагадаємо, для нарізки струмопровідних металів застосовується плазменно-дуговий спосіб. Установки для плазмового різання бетону справляються з заготовками товщиною до 100 м. ними можна обробляти також і залізобетон.


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Зкачайте повний прайс з цiнами на
28 марта 2024 13:18






    Завжди найнижча цiна